>Sekt från Saar

2

>
Tur man inte är etikettdrickare. Då hade nämligen Weingut Dr. Heinz Wagner inte haft en suck hamna i glaset! Men nu är det utvalt av Wein-Plus som jag litar på och nyfikenheten prova en Saar sekt som jäst och lagrats traditionellt infinner sig omgående.


Wagner har gedigen kunskap vad avser sekt. Bubblor har producerats av familjen tillbaka till 30-talet och druvurvalet hämtas från egna lägen i Saarland. Förutom det sprudlande vinet är Wagner känt för sina torra viner och att man sitter på topplägen i Saarburg och Ockfen gör inte saken sämre.

Riesling Sekt ligger på sin fällning nio månader och presenteras utan årgång. Korken åker och i glasen hälls ett ljusgult vin. Moussen är intensiv till en start och får en närmast tro på läskeblask!

Riesling Sekt från Saar, och som flasklagrats, kan bara betyda en sak. Just det; bensinstation! Sekten osar diesel och ackompanjeras av gröna äpplen, blommighet som är på gränsen till parfymerad och nyjäst bröd.

Syran är påtaglig och balanserar vinets dosage väl. Moussen är något aggressiv och ungdomlig men lugnar sig med lite luft. Gröna äpplen, mineralitet, tvålliknande blommighet och ett fräscht livfullt avslut. Onekligen kul prova och skvätten som är kvar till nästa dag har utvecklat spännande toner. För EUR 13 är det utan tvekan intressant prova som alternativ till övriga mousserande i prissegmentet. Dock bör dieseldoft höra till favoriterna!

Share.
  • Finare Vinare

    >Tycks finnas en liten oljekälla i Wein-Plus-lådan…

  • Niklas Jörgensen

    >Gasol jawohl!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers