Bosquet des Papes

0

 

Lördag kväll och även om melodifestivalen tappat sin charm för flera år sedan kan vi inte låta bli att titta. Visst är det kul att östländerna nu också är med men det trista är att de är så många befolkningsmässigt och att de gillar samma musikstil! Det innebär att de ger varandra höga poäng sinsemellan och gör det omöjligt för andra länder segra. Jag kan förstå de stora klassiska länderna tröttnat på festivalen. Kanske dags döpa om den till EastEurovisionSongContest???

Hursomhelst; för att orka ta sig genom denna maratonsändning och försäkra sig om att det fanns annat som kunde tilldra ens intresse vid behov så korkades en 2005 Bosquet des Papes upp. Vinet är redan nu förvånansvärt lättillgängligt och öppnar upp sig omedelbart i glaset. Jag kan tillägga att glasvalet för detta vin blev Orrefors Mature som jag tycker lämpar sig perfekt för CdP! Chateauneuf-du-Pape har aldrig varit min melodi – till för ett par år sedan. Tror det hänger samman med att jag blev allt mer attraherad av Grenachebaserade viner och några storslagna upplevelser från Spanien, CdP och Australien (ClarendonHills). Nåväl; åter till vinet. Doften är stor och lättillgänglig med hallon/jordgubbslikör, örtigheten, fat och den där tilltalande blommigheten. Smaken diggar jag! Det här är ett insmickrande vin med söt mogen frukt, rejäla tanniner men på inga sätt vresiga och en fin blomsterton (tror det är rosor jag är ute efter!). Smaken är behagligt efterhängsam och trots rejält alkoholinnehåll så är det svalt. Visst lär det här må bra av lagring men frågan är om jag verkligen ska köpa fler av den för jag kommer knappast låta dem ligga mer än sex månader – så god är den nämligen just nu!


Slutligen; tack BosquetdesPapes för att du räddade oss undan en som vanligt tråkig melodifestival. Nästa år är det Ryssland som står som värd – kan knappt bärga mig. Undrar vilket östland som tar hem segern då…..?

Paolo Rossi

Share.