>Vinveckan som varit – #21

25

>
Gästerna har börjat trilla in. Maten är mer eller mindre klar. Ballongerna uppblåsta och upphängda. Det är lördag och dags för födelsedagskalas. Lilltjejen fyllde två i veckan och nu ska det firas med släkt och mer presenter!

Men hustrun har en molande värk – en värk som övergår i sammandragningar. Samtidigt sitter hon och lilltjejen och njuter av det vackra vädret – det kroppsmålas och badas i balja! Solen visar sig verkligen från sin bästa sida. Tänker på de stackare som ska springa Stockholm Maraton senare under dagen. Tänk om man skulle behöva ta sig genom stan en dag som denna?

De sista gästerna anländer. Vi säger hej och fem minuter senare är det hej då! Sammandragningarna har gått från en halvtimme mellan varven, plötsligt är det en kvart och innan vi ordet av klockar jag med fyra minuters mellanrum! Vi har haft kontakt med sjukhuset under dagen men innan det är dags är det ändå läge kontrollera. Fritt vårdval ni vet och plötsligt ska alla till Danderyd. Vad hände med övriga världsklassjukhus vi har i stan? Nåja, nu hör vi under stans norra delar och se, det fanns plats. Puh, maraton-mardrömmen blev aldrig en verklighet!

Danderyd 15:30. Snabbt in och allt tycks vara i sin ordning. Vi hinner inte fundera så mycket utan klockan 17:17 ser vår Esther dagens ljus, enligt barnmorskorna med en rejält förvånad min. 50 centimeter och 3680 gram ligger hon där. Välskapt, välmående och vacker som bara en nyfödd kan vara! 10 dagar för tidig och en dryga sex timmar för tidig morsdagspresent!

Veckans vinkrönika är min kortaste hittills men ingen har haft samma mäktiga innehåll! Grand Cru, Premier Cru, Grosses Gewächs, Gran Reserva, DOCG, Vintage Port, Goldkapsel och Champagne i all ära men inget slår känslan som faderskapet ger!

Tack för att du läst veckans krönika – trots avsaknad av vin! Nästa inlägg, #22, lär dock innehålla aningen mer vinrelaterat. Kanske en Champagne för att skåla in den nya familjemedlemmen?

Share.